U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Workshop Digital Storytelling met WeVideo

Doelgroep

Iedereen, die een video wil maken van een eigen verhaal  

Voorkennis

Introductie Digital Storytelling is wenselijk

Duur

2 dagdelen van 4  uur

Tijdstip

Nader te bepalen

Locatie

Nader te bepalen

Deelnemers

10 – 12

Begeleiding

2 Begeleiders

Deelnamekosten

115 Euro

 

Beschrijving Workshop

Je komt met een verhaal  (richtlijn 250 – 300 woorden) naar de workshop. In de workshop maak je je digitale verhaal met WeVideo, een gebruikersvriendelijke online editor voor het maken van video’s. Op basis van je verhaal schets je een storyboard, waarin je je verhaal combineert met beelden, audio en met speciale effecten en overgangen. Een creatieve bezigheid met je eigen beelden, stem en geluid. Met WeVideo voeg je dan alles samen in een video. En klaar is je digital story.

In de workshop zijn 2 begeleiders aanwezig.

In de workshop komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Werken met  WeVideo
  • Het maken van een storyboard
  • Produceren/Bewerken video

 

Maak een Digital Story met WeVideo!

 

WeVideo is een web-gebaseerd programma voor videobewerking. Met WeVideo kun je digitale verhalen maken door afbeeldingen, tekst, audio- en videoclips te mixen. Met WeVideo kun je online gezamenlijk verhalen ontwikkelen, delen en bespreken. Je hoeft geen digital storytellingsoftware te downloaden. Met WeVideo gebeurt alles ‘in de cloud’, dus systeemonafhankelijk.

WeVideo kan gebruikt worden door iedereen met een webbrowser en een internetverbinding. Door de gebruikersvriendelijkheid is WeVideo geschikt voor iedereen, ervaren of onervaren.